Η εταιρεία ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Α.Ε. είναι από τις πιο επιτυχημένες στο χώρο της τεχνολογίας των μετάλλων και έχει υψηλή ειδίκευση στους εξοπλισμούς συγκόλλησης και κοπής. Η ιστορία της εταιρείας συνοψίζεται στα ακόλουθα ορόσημα, που αποδεικνύουν την αγάπη της για την εξέλιξη, την καινοτομία και την πρόοδο.

etaireia content image

1979 | Η ΙΔΡΥΣΗ

Από την προϋπάρχουσα εταιρεία ΤΕΜΚΑ ΕΠΕ, που προωθούσε αναλώσιμα συγκόλλησης μετάλλων στην Ελληνική αγορά από το 1965, γεννιέται η ιδέα μίας νέας εταιρείας με αντικείμενο τους εξοπλισμούς συγκόλλησης μετάλλων  και ιδρύεται η εταιρεία ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΊΟΥ ΑΕ, από τους αδελφούς Γεώργιο και Αχιλλέα Παπαθανασίου (μηχανολόγοι μηχανικοί του Πολυτεχνείου).

1976-1979 | Η ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Ο ιδρυτής της εταιρείας κος Γιώργος Παπαθανασίου, εκδίδει το έντυπο  «Η ΤΕΧΝΙΚΗ  ΤΗΣ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΩΣ», το οποίο αποτέλεσε ένα από τα πιο χρήσιμα βοηθήματα που εκδόθηκαν για τη τεχνολογία της συγκόλλησης και είχε μεγάλη απήχηση στους επαγγελματίες της εποχής, αλλά και μέχρι πολύ αργότερα.

1980 | Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Η εταιρεία προωθεί πρώτη στην Ελληνική αγορά μηχανές ηλεκτροσυγκόλλησης τεχνολογίας  INVERTER του άγνωστου, τότε, στην Ελλάδα Φιλανδικού εργοστασίου ΚΕΜΡΡΙ ΟΥ, τον οποίο καθιέρωσε ως την κορυφαία και κυρίαρχη επωνυμία εξοπλισμών ηλεκτροσυγκόλλησης στην Ελληνική αγορά.

1994 | Η ΕΞΕΛΙΞΗ

Η εταιρεία επεκτείνει το ενδιαφέρον της για την τεχνολογία των μετάλλων και σε άλλους εξοπλισμούς, πέραν της παραδοσιακής συγκόλλησης μετάλλων. Εισάγει πρώτη στην Ελλάδα εξοπλισμούς δορυφορικής κοπής σωλήνων του Γερμανικού Εργοστασίου GEORGE FISCHER, κάνοντας έτσι άνοιγμα και στην τεχνολογία κοπής και διαμόρφωσης μετάλλου. Παράλληλα, αναλαμβάνει την αντιπροσώπευση εξοπλισμών συγκόλλησης ήλων διάτμησης του Γερμανικού εργοστασίου KOSTER, καθώς την αντιπροσώπευση καταξιωμένων παγκοσμίως κατασκευαστών παντογράφων κοπής CNC (KOIKE, WATER JET ).

1998 | Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Αναλαμβάνει  την προώθηση στην Ελληνική αγορά του υποτιμημένου μέχρι τότε εργοστασίου ERCOLINA Ιταλίας, καθιερώνοντας τον στην Ελλάδα, ως τον πιο φημισμένο και αξιόπιστο Οίκο παραγωγής εξοπλισμών κάμψης σωλήνων και προφίλ.

2019 | ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

Η ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΊΟΥ  ΑΕ αναλαμβάνει την αποκλειστική αντιπροσώπευση στη Νότια Ελλάδα των εξοπλισμών συγκόλλησης του Ιταλικού εργοστασίου CEA. Πρόκειται για έναν από τους πιο παλιούς (από το 1950) και αξιόπιστους  παραγωγούς  στον κόσμο, με εγκαταστάσεις στη Βόρεια Ιταλία και με υψηλή ειδίκευση στην τεχνολογία της συγκόλλησης και κοπής μετάλλων, προσφέροντας τεχνολογία αιχμής, υψηλή αξιοπιστία (3-5 χρόνια εγγύησης)  και πλήθος επιλογών για όλες τις μεθόδους χειρός ή ρομποτικών. Την ίδια χρονιά αναλαμβάνει την αποκλειστική αντιπροσωπεία του Πολωνικού εργοστασίου ECKERT με παντογράφους υψηλής τεχνολογίας και αξιοπιστίας.

2021 | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις της παγκόσμιας αγοράς, εδραιώνει νέα συνεργασία με το κορυφαίο εργοστάσιο παραγωγής εξοπλισμών συγκόλλησης και κοπής με Laser της Κίνας, HG TECH.